top of page

OPETTAJAT

Åbolly Teija Ahola

TEIJA AHOLA

 

Teija on Åbollyn perustaja, opettaja ja koreografi. Hän aloitti tanssiharrastuksensa lapsena klassisella baletilla, nuorena se vaihtui jazz-tanssiin ja 1990-luvun alussa alkoi tiivis itämaisen tanssin opiskelu. Itämaista tanssia Teija opetti jo muutaman vuoden tanssiopin-tojen jällkeen. Flamencon opiskelu alkoi 1997 ja sitä Teija harrasti aktiivisesti yli kymmenen vuotta kuuluen myös esiintyviin tanssiryhmiin.

Bollywood-tanssia Teija on opettanut vuodesta 2009 ja siitä lähtien se on vienyt hänet mennessään. Vuonna 2024 Teija on opettanut Bollywood-tanssia 15 vuotta. Erityisesti Teijaa kiehtoo intialaisen musiikin ja eri tanssilajien monipuolisuus. Niissä on myös monia yhtämäkohtia flamencoon ja itämaiseen tanssiin, joita Bollywood-tanssikoreografioissa voi hyödyntää.

 

Kevätkaudella 2024 Teija ohjaa avoimen tason ryhmiä sekä yhdessä Sannan Sonin kanssa jatkoryhmää. Lisäksi hän vetää Åbolly Dancers -tanssiryhmää. Lue lisää tanssiryhmästä Åbolly Dancers -välilehdeltä.

Myös yksityis- ja ryhmätunteja, TYHY-tunteja ja polttariopetusta. Kysy myös lyhytkursseja tai varaa Åbolly Dancers -tanssiryhmä yksityis- tai yritystilaisuuteen.

SANNA SONI

Sanna on aloittanut intialaiseen kulttuuriin ja tanssiin tutustumisen asuessaan Rajasthanin osavaltiossa 2015-2016. Intialaiset tanssit tulivat tutuksi alunperin arjen ja intialaisten häiden kautta ja tarkemmin liikekieleen ja tekniikkaan Sanna on syventynyt niin suomalaisten kuin kansainvälisten opettajien opissa. Intialaisessa kulttuurissa Sannaa erityisesti kiehtoo pitkät juurevat perinteet ja tanssin ja musiikin eläväinen läsnäolo osana kulttuurin ydintä .

 

Sannaa kiinnostaa erityisesti intialaiset kansan- ja perinnetanssit, ja kansantanssien fuusiominen moderninpaan bollywoodiin. Aikaisempaa tanssikokemusta löytyy tanssillisen voimistelun ja street-lajien puolelta. Sanna on ohjannut eri-ikäisiä lähes vauvasta vaariin ja kouluttautunut erityisesti lasten ja nuorten ohjaukseen. Opetus- ja ohjauskokemuksia löytyy muun muassa jumppakoulusta koululaisille, latinalaisista rytmeistä ja kehonhuollosta aikuisille ja mixdancestä ja nykytanssista nuorille. 

 

Ohjaajana Sanna pyrkii olemaan energinen ja kannustava sekä kaikki huomioon ottava. Tanssilla saavutettu hauskuus on parasta! Sannan tunneilla noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja kaikki ovat tervetulleita tunneille. Tunneille osallistujia kannustetaan oman liikekielen löytämiseen ja kehittämiseen unohtamatta hikipisaroita!  

 

Sanna on tällä hetkellä äitiyslomalla mutta hyppää jossain välissä kyytiin vetämään jatkotason tunteja. Lisäksi Sanna ohjaa yksityistunteja esimerkiksi polttareita tai tyhy-päiviä.

Åbolly Sanna Soni
Karmen Kollar C.jpg

KÁRMEN KOLLÁR

 

Kármen Kollárin intohimona on tanssi ja hän on sukeltanut tanssin maailmaan jo kuusivuotiaana.  Kármen on tutkinut erilaisia tanssilajeja ja vuonna 2017, intialaisen kulttuurin lumoamana, hän aloitti matkansa Kathakin taianomaiseen maailmaan.

 

Kármen on hionut Kathak-tanssitaitojaan Unkarin Budapestissa sijaitsevassa Intian suurlähetystössä. Hänellä oli etuoikeus opiskella kahden arvostetun opettajan johdolla. Ensimmäiset kaksi vuotta hän treenasi yhdessä Saumya Shuklan kanssa, joka on Alaknanda Institute for Performing Arts -instituutin oppilas. Tämän jälkeen Kármen jatkoi taiteellista kasvuaan Sonali Royn opastuksella, joka on legendaarisen Kathak-maestro Birju Maharajin oppilas.

Tällä hetkellä Kármen asuu Turussa ja opettaa Kathak-tanssia Åbolly-tanssikoulussa. Karmen on alkuvuodesta 2024 matkoilla mutta palaa opettamaan maaliskuussa. Tietoa tunneista tulee alkuvuoden aikana.

MARI MOILANEN

Mari Moilanen on yksi turkulaisen tanssiryhmän Nach Baliye Indian ry perustajajäsenistä. Yhdistyksen toiminta on keskittynyt rajasthanilaisiin tansseihin ja on ainut ryhmä Suomessa, joka tanssii chari-tanssia ja bhavaita. Marilla on tanssitaustaa mm. nykytanssista, jazztanssista ja bollywood-tanssista. Hän on perehtynyt rajasthanilaisiin tansseihin nyt 4 vuotta useiden opettajien johdolla mm. Ilona Kolachana, Hemant Devara, Meena Sapera, Rekha Kalbeliya, Claudia Llanos, Nishtha Agarwal, Sheet Rathore ja Ajit Singh Tanwar.

WhatsApp Image 2023-12-07 at 21.37.19.jpeg
bottom of page