top of page

RAJASTHANILAISET KANSANTANSSIT

032A5710 editoitu.jpg

Tule värikkäälle matkalle Rajasthaniin

LYHYTKURSSI

Kurssi: 16.1. -13.2. (5 kertaa)

Aika: ti klo 17:45 - 19:00

Opettaja: Mari Moilanen

Paikka: Tanssisali Voisilmä, Myllymöentie 10, 2. krs. Turku

Hinta: 65 € (tai osana avoimen tason kausimaksua)

 

Tervetuloa rajasthanilaisten kansantanssien maailmaan, missä jokainen pyörähdys, askel ja ele kertovat tarinoita perinteestä, kulttuurista ja juhlasta. Rajasthan, kuninkaallisen loiston ja aavikkomaisemien maa, ylpeilee monipuolisella valikoimalla tanssilajeja, jotka heijastavat tämän kulttuurisesti rikkaan alueen värikkyyttä. Kurssilla tutustutaan rajasthanilaisiin tanssilajeihin, joista jokainen ilmaisee ainutlaatuisesti alueen taidetta ja kulttuuriperintöä.


Ghoomar: Sulavaa pyörimistä

Ghoomar, rajasthanilaisen tanssin kulmakivi, tunnetaan sulavista ja lumoavista pyörähdyksistään. Naiset ovat koristeltuina värikkäissä perinteisissä asuissaan ja esittävät tätä tanssia juhlatilaisuuksissa luoden visuaalisen ja näyttävän esityksen, joka kuvastaa rajasthanilaista arvokkuutta ja vieraanvaraisuutta.


Kalbelia: Käärmetanssi

Kalbelia-tanssi, joka juontaa juurensa Kalbelia-yhteisöstä, jäljittelee käärmeen liikkeitä. Hopeakoruilla koristellut naiset esittävät tätä kiehtovaa tanssia, johon liittyy rumpurytmi ja sielua liikuttavat sävelet, luoden tähän ainutlaatuiseen tanssilajiin lumoavan rytmin.


Chari: Palavien ruukkujen Chari

Chari-tanssi sai alkunsa rajasthanin aavikoista. Tanssijat tasapainottavat chari-ruukkuja päänsä päällä symboloiden rajasthanilaisten naisten arkipäivää, jotka kantavat vettä savipadoilla kaukaisista kaivoista. Pyörivät liikkeet ja liekit luovat lumoavan näytelmän, symboloiden samalla aavikon ihmisten sitkeyttä.


Rajasthanilaiset kansantanssit tarjoavat lumoavan sekoituksen perinnettä, rytmiä ja tarinankerrontaa. Olipa kyseessä sitten Ghoomarin pyörteet tai Kalbelian lumoava liike, jokainen tanssilaji ilmentää Rajasthanin kulttuuriperinnön henkeä ja eloisuutta.

UUDET OPPILAAT TAI TANSSISTA KIINNOSTUNEET VOIVAT TULLA TUTUSTUMAAN ENSIMMÄISILLE TUNNEILLE KERTAVELOITUKSELLA 10 €.

Ilmoittaudu tästä:

Ilmoittaudu >
032A5710 editoitu.jpg
bottom of page