top of page

KATHAK - AVOIN TASO

Karmen Kollar A.jpg

Pohjois-Intialainen
Kathak-tanssi

Kausi: kevät 2024 alkaa maaliskuussa

Aika ja päivä ilmoitetaan myöhemmin

Opettaja: Kármen Kollár

Opetuskieli: englanti

Paikka: ilmoitetaan myöhemmin 

Lähde mukaan unohtumattomalle kulttuurimatkalle  intialaisen Kathak-tanssin lumoihin. Pohjois-Intiasta syntyjään oleva Kathak on tanssilaji, joka syventyy alueen kulttuuriin, hengellisyyteen ja filosofiaan.

 

Uppoa kiehtoviin tarinoihin ja Kathakin  ainutlaatuiseen historiaan, joka on muovannut Kathakista yhden Intian kahdeksasta klassisesta tanssilajeista.

 

Termi "Kathak" juontuu sanskritinkielisestä sanasta "Katha", joka tarkoittaa "tarinaa". Muinainen Pohjois-Intia hurmasi yleisönsä Kathakareiden, vaeltavien bardien, vangitsevilla tulkinnolla suurista eepoksista ja ajattomasta mytologiasta tanssin, laulun ja musiikin keinoin.

 

Kevätkaudella Åbollyn Kathak-tunneilla päästään jatkamaan tarinankerronnan taikaa kiehtovien käsiliikkeiden, lumoavien askelkuvioiden, sulavien eleiden ja vangitsevan rytmin myötä. Kármen opastaa sinua ilmaisemaan laajaa tunteiden kirjoa, esittämään jumalia ja jumalattaria sekä kertomaan tarinoita Kathakin taiteellisen ilmaisun kautta.

 

Kevätkaudella hiotaan syksyn koreografiaa ja lisätään siihen vielä osa. Tunnit alkavat maaliskuussa, kun opettaja palaa Suomeen.

Kathakin opettelusta on hyötyä monen muun tanssilajin oppimiseen, esim. itämaisen tanssin tekniikkaan.

bottom of page